Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Når du skal købe gravsten

Når du har mistet én, har du sikkert rigeligt at tage dig af – både praktisk og følelsesmæssigt. Det kan derfor være nyttigt for dig at vide, at du ikke behøver have travlt, når du skal købe gravsten. 

Tæt dialog

Et typisk forløb vil være, at du tager kontakt til en stenhugger, når du er klar. Stenhuggeren er ikke alene håndværksuddannet, men også kunstnerisk kompetent og vant til at tænke i æstetik. Det betyder, at stenhuggeren kan omsætte dine tanker, minder og idéer til en gravsten. I første omgang vil stenhuggeren derfor bruge god tid på at tale med dig om dine muligheder og ønsker. 

Måske har du selv gode idéer og forslag – måske har du brug for at se nogle af stenhuggerens udstillede gravsten eller tidligere udførte gravsten. Uanset hvad kan du starte forløbet med at få personlig og individuelt rådgivning, så du bliver bedre rustet til at træffe dine valg.

Stenen udformes

Vælger du en gravsten fra udstillingen, er det kun indskriften og eventuelle dekorationer, der skal laves. Det tager typisk to uger. Ønsker du i stedet at få hugget en gravsten efter dine ønsker, kan det tage længere tid.

Levering og opsætning

Herefter er stenhuggeren klar til at levere og opsætte stenen på gravstedet. Hvornår det kan ske, aftales med kirkegården. Nogle vil gerne være til stede ved opsætningen – andre har intet ønske om dette. Det er derfor op til dig, hvad du ønsker.  

Byg Garanti

Stenhuggerlauget i Danmark er organiseret i Dansk Byggeri og dermed dækket af Byg Garanti. Når du køber gravsten af en stenhugger opført på denne hjemmeside, får du derfor:

  • Garanti efter arbejdet er færdigt - 3 år for synlige fejl og 10 år for skjulte fejl
  • Dækning mod sjusk, fejl og mangler
    op til 150.000 kr.

> Læs mere om Byg Garanti