Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Forskellige gravsteder

Gravstedet er med til at afgøre, hvilken type gravsten du skal vælge. Nogle sten passer godt til små gravsteder – andre kræver mere plads. Inden du beslutter dig for en gravsten, er det altså væsentligt at vide, hvilken type gravsted der er tale om.

Kirkegårdslederen eller graveren kender den enkelte kirkes ledige gravsteder og de klausuler der er for det enkelte gravsted.  Ved at kontakte en stenhugger fra Stenhuggerlauget i Danmark, kan du få god rådgivning. Du kan også starte med at læse om dine muligheder her.

Typiske gravsteder

 • Dobbeltgravsteder er typisk 2,50 m. brede og 2,50 m. dybe. Gravsten til disse bør ikke være mindre end 80 cm. brede og 60 cm. høje. På denne type gravsted vælges typisk et monument, en poleret natursten eller en ru natursten.
  > Læs mere om monumenter, polerede gravsten og ru gravsten

 • Enkeltgravsteder er typisk 1,25 m. brede og 2,50 m. dybe. Gravsten til disse bør være omkring 70 cm. brede og 50 cm. høje. På denne type gravsted vælges typisk et monument, en poleret natursten eller en ru natursten.
  > Læs mere om monumenter, polerede gravsten og ru gravsten

 • Urnegravsteder er typisk 1 x 1 m. Gravsten til disse bør være omkring 50 cm. brede og 40 cm høje. På denne type gravsted vælges typisk en urnegravsten.
  > Læs mere om urnesten

 • Plænegravsteder kan variere meget i størrelse og er typisk bestemt af den lokale kirkegårds reglement. På denne type gravsted vælges altid en plænesten.
  > Læs mere om plænesten

> Find din lokale stenhugger