Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Inskription

Gravstenens inskription er dit personlige præg på gravstenen, som vil få stor betydning mange år fremover. Nogle vælger at synliggøre et budskab, der havde betydning for den afdøde. Andre vælger et budskab, som giver mening for de efterladte.

Skrifttyper

Der findes mange forskellige skrifttyper. Hos stenhuggere, der er medlemmer af Stenhuggerlauget i Danmark, kan du få vejledning og se, hvilke typer der passer til hvilke sten. Nogle steder kan du benytte personlig håndskrift som inskription. Tal med din lokale stenhugger om de muligheder, der eksisterer.

Symboler og dekorationer

Til inskriptionen kan stenhuggeren tilføre symboler og dekorationer. F.eks. kan gravstenen vise et anker til en sømand, en plov til en landmand eller en fodbold til den sportsinteresserede. Også kæledyr og hobbyer kan synliggøres med en dekoration og gøre gravstenen endnu mere personlig.

Symbolerne og dekorationer kan være udført i bronze og påsættes eller nedfældes i gravstenen. Det kan være emaljerede billeder eller QR-koder, der kan linke til en hjemmeside om afdøde, dennes efterladte eller noget helt tredje.

Symbolerne og dekorationer kan også hugges ud i stenens materiale og derved blive en del af stenen. Mulighederne for at udtrykke sig er således mange, så tal med en stenhugger fra Stenhuggerlauget i Danmark, inden du træffer dine valg.

> Find en stenhugger fra Stenhuggerlauget i Danmark