Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Stentyper

Gravsten kan udføres i forskelligt materiale – typisk granit – men også marmor eller sandsten kan af og til ses på de danske kirkegårde. Inden for kategorierne er der derudover mange variationer og forskelle fra sten til sten. Hver type har sine egne fordele, så valget afhænger af dit behov og dine ønsker.

Hos stenhuggere, der er medlemmer af Stenhuggerlauget i Danmark, kan du få lov at se og røre forskellige stentyper. Du kan også få indsigt i gravpladsens udseende og traditioner, så du kan vælge en sten, der passer godt ind i helheden.

Nedenfor kan du se en kort gennemgang af typisk anvendte stentyper.

Granit

Granit er vejrbestandigt, langtidsholdbart og passer godt til det danske klima. Det er en hyppigt anvendt stentype, der er meget anvendelig som et langtidsholdbart minde.

Marmor

Marmor har et unikt og smukt udtryk, men er dog ikke særlig holdbart i det danske klima. Ønsker du en sten af marmor, skal du altså være opmærksom på, at dens udseende vil blive forringet med tiden.

Sandsten

Sandsten anvendes mest til restaurering og kan ikke anbefales til egentlige gravsten. Materialet er for porøst i sig selv til at tåle de danske vind- og vejrforhold.

> Find din lokale stenhugger